כיכר המים | באר שבע

זכייה בתחרות לעיצוב אלמנט מים ייחודי בבאר שבע

פסל מים | עיצוב עירוני

עירית באר שבע

-

הושלם 2013

באר שבע

כיכר המים בשכונת נווה מנחם בבאר שבע - פרויקט זכייה בתחרות אדריכלים שערכה עיריית באר שבע הממתגת את עצמה כנווה מידבר ועיר המים. ההצעה התכנונית שלנו התבססה על עיקרון של הידבקות קפילארית של מים לרשת ובניית פסל סביבתי שמורכב ממסכי מים המתפתחים בצורה ספיראלית לגובה של 6 מטרים ויוצרים בעזרת תאורת לדים צבעונית ומשתנה מופע חוויתי הנראה בצורה שונה מכל מקום אלא שלאחר ששככה שימחת הזכייה בתחרות היינו צריכים להתמודד עם המימוש של הרעיון שהסתבר כעבודת פיתוח הנדסית מורכבת ביותר וגם מרתקת בתחום חדש לנו לחלוטין. נאלצנו להתמודד עם אתגרים הנדסיים כמו איך לתאר ספיראלה עם קשת מרחבית למסגרים שיודעים לערגל רק ערגול מישורי איך ליצור פיזור אחיד של מים על הרשת ליצירת המסכים איך להתמודד עם הגרביטציה בצינור משופע איך המזרקה מתפקדת כשיש רוח ואיך מפסיקים את עבודת המזרקה ברוח חזקה איך מאירים את המזרקה בצורה נכונה ומגיעים לגבהים של 6 מטרים כל אלה נבדקו בסדרה של ניסויים שערכנו עם הקבלן אבי תורג'מן שהתגלה כשותף מסור לפרוייקט מיוחד זה וחיכינו במתח רב לרגע ההיסטורי של פתיחת השיבר. הפרויקט הצליח מעבר לכל הציפיות המזרקה התגלתה כאלמנט מזמין ומושך כל כך שהקהל אינו מצליח להתאפק ונכנס לתוך הכיכר ונימשך אל עין הספיראלה שמייצרת מקום מיוחד במינו. רעש המים ממסך את רעש המכוניות ויוצר ניתוק מהעולם שמסביב וחוויה יוצאת דופן של מקום. בעקבות הצלחת הפרויקט מצוידים בידע שצברנו, החלטנו לפתח עוד אפליקציות למזרקה זו ולהציען לערים נוספות הפעם במקומות שיאפשרו גישה ושימוש לקהל הרחב

 
צוות: חופי הררי

לפרוייקטים דומים